Rida hos oss
Hos oss är alla välkomna att börja rida, ung som gammal, ridvan som nybörjare. Vi erbjuder ridning från 7 år och uppåt. Vi har ungefär 700 uppsittningar i veckan och bedriver även samarbete med Realgymnasiet och Min skola.
Nybörjare
Hos oss är alla välkomna att börja rida, ung som gammal, ridvan som nybörjare. Vi erbjuder ridning från 7 år och uppåt.
Barn/ungdomar börjar sin ridning hos oss genom att anmäla sig till en Introkurs. Denna pågår i 7 veckor och där går vi igenom allt från hur man går in till en häst till att dom 2 sista gångerna få prova på att rida.
Efter genomgången intro där man haft möjlighet att prova på att vara med hästar och att rida, så får man avgöra om man vill fortsätta eller ej.
Man fortsätter då i samma grupp och rider därefter varje vecka. Efter första terminen kommer ett par teoritillfällen in också.
Vuxna nybörjare får ett introtillfälle och rider därefter varje vecka, med undantag för teoritillfällen någon gång per termin.
Är du intresserad av att börja rida hos oss så kan du registrera dig på www.minridskola.se. För mer info maila helena.johansson@brs.nu.
Ridvana
Vi har olika nivåer på grupper alla dagar i veckan för ridvana elever på både ponny och häst.
Är du intresserad av börja rida så registrera Er på minridskola.se för att bli uppsatt på vår kölista.
Ange:
Namn
Ålder
Beskriv kort dina ridkunskaper
Ungefärlig nivå (här hittar du nivåerna)
Om du ridit på ridskola tidigare
Kontaktuppgiter
Specialgrupper
Ridskolan erbjuder grenspecifik träning för elever med intresse och ambition att utvecklas mer inom hoppning och/eller dressyr.
För att få plats i en specialgrupp krävs att man rider minst en gång till i veckan i en ordinarie ridgrupp. Du ska göra minst 4 ideella timmar som funktionär vid tävling per termin som du rider i specialgrupp. Företräde ges till elever som ej har egen häst/ponny. Vissa av specialgrupperna är mer inriktade på tävling. För att se vilka kriterier som finns för att få tävla se Tävling av RS-häst.
Ansökan till specialgrupp sker inför varje ny hösttermin och man får en plats för ett år i taget. I slutet av vårterminen kommer info om ansökan upp. Uttagning till specialgrupp görs gemensamt av instruktörerna.
Medlemsavgift
För att få delta i ridskolans verksamhet krävs medlemskap i Botkyrka Ridsällskap. Medlemsavgiften betalas per kalenderår och ridskolans elever faktureras detta i samband med vårens terminsstart. Här kan du läsa mer om medlemsavgiften.
Lektionsinnehåll
Vi bedriver undervisning i dressyr, hoppning, uteritt och terrängridning. Normalt sett rider man dressyr tre gånger, markarbete en gång och hoppning en gång. 1-2 gånger/termin ersätts ridpasset med teorilektion. Här Öppnas i nytt fönster. hittar du hopp- och teorischemat.
Teori/clinic
Ponnygrupperna har alltid två teoritillfällen per termin och hästgrupperna har två tillfällen på våren och ett på hösten. Vi försöker att regelbundet hålla clinicar i samtliga discipliner för att lättare kunna visa det vi försöker förmedla.
Vi ser det som en självklarhet på Botkyrka RS att utbilda våra elever mer än bara ridmässigt. Hos oss förespråkar vi en god hästhållning. Detta innefattar allt från den dagliga skötseln och hanteringen till veterinär/sjukvård samt mer praktiska ämnen såsåm löshoppning, lastning, longering och tömkörning.
Ridabonnemang
Alla som deltar i gruppridning på ridskolan ska fylla i ett ridabonnemang.
Abonnemanget går att ladda hem i en ifyllnadsbar PDF-version från policysamlingen (gå ner till policy P402).
De som tidigare har fyllt i och lämnat in ridabonnemang behöver inte göra det igen. Tala med personalen om du är osäker.
Igenridning/ersättare
Vi erbjuder inte möjlighet till igenridning eller att sätta in ersättare vid förhinder. Detta för att underlätta planeringen av hästarnas arbete och att vi sett att det skapar oro i grupperna när det blir rotation på grupperna. Vid längre tids frånvaro så kan undantag göras.
Caféterian
Caférteran på ridskolan drivs idéellt av eleverna på ridskolan. I och med detta har vi möjlighet att hålla ridpriserna nere. Efter att man ridit någon termin tilldelas varje ryttare en cafétid på två timmar per termin. Cafétiden är personlig och vid förhinder måste ansvarar eleven själv för att hitta en ersättare. Här kan du läsa mer om caféverksamheten.
Publicerad: 2022-07-24
Senast uppdaterad: 2024-06-10
Författare: Ulf Gunninger