Gå till innehåll
Botkyrka Ridsällskap
Botkyrka Ridsällskap

Regler för tävling på ridskolans hästar

Att du får tävla på Ridskolans hästar betyder att du visar ett stort intresse och har lagt ned tid på din träning. Att få chansen att tävla på ridskolans hästar är en förmån och ett förtroende som vi hoppas att du förvaltar väl.

Inför din tävlingsstart ska du se till att hästen är noga omskött och friserad. Utrustningen skall vara rengjord. Se till att du själv är snyggt och prydligt klädd i enighet med TR. Glöm inte bort att reda på vad som gäller angående licenser, grönt kort, och anmälan.

Under tävlingsdagen ska du följa tävlingsarrangörens regler och de allmänna bestämmelser som finns. Vid start på bortatävling förväntas du själv att ordna med transport och förare. Ridskolan har endast en transport till uthyrning.

Vid all vistelse på klubben både under tävlingsdagen och annars ska du uppträda på ett trevligt sätt och sätta hästens välbefinnande före ditt eget. Tänk på att vara ett gott föredöme för yngre.

En förutsättning för att få tävla är du är en aktiv funktionär. 4 ideella timmar ska göras för licensen/tävlingsdag (16 h/år vid > 4 tävlingsdagar). Utöver dessa timmar ska ytterligare 4 ideella timmar/tävlingsdag göras vid de 2 första tävlingsdagarna.

Hästhyran faktureras.

När tävlingen är slut sköter du om din häst och ser till att all utrustning återställs.

Tänk på när du tävlar att du är klubbens ansikte utåt – klubbens representant!

Lycka till med ditt tävlande!

För elever under 18 år krävs målsmans godkännande

Publicerad: 2022-07-24

Senast uppdaterad: 2022-07-22

Författare: Ulf Gunninger

Sponsorer

Besöksadress/Postadress

Skräfsta Gård
147 43 Tumba

Kontakta oss

08-530 391 44
info@brs.nu